Weg met die goede voornemens!

Het nieuwe jaar is ingegaan en Driekoningen is voorbij. Omdat ik van mening ben dat je elkaar altijd het beste mag wensen, wens ik jou veel liefde, geluk en gezondheid voor 2019!

 

Goede voornemens

Hoe staat het eigenlijk met jouw goede voornemens? Heb je die voor jezelf gemaakt? En hou je ze tot nu toe nog vol? Een onderzoek heeft uitgewezen dat 80 procent van de goede voornemens het einde van januari niet haalt. Dus als je al goede voornemens had, dan mag je deze van mij per direct overboord gooien.

 

Ben je nu opgelucht? Om heel eerlijk te zijn is het ook helemaal niet fijn om streng voor jezelf te zijn en jezelf koste wat het kost vast te bijten in een voorgenomen verandering, terwijl je diep in je hart nog niet echt besloten hebt.

 

Bedenk een thema

Wat wel goed helpt voor jezelf is het bedenken van een thema dat het hele nieuwe jaar centraal staat. Vraag jezelf bij alle acties af of dit in jouw thema past en je zult versteld staan wat een verandering dit met zich meebrengt.

 

Een voorbeeld: je wilt 10 kilo afvallen. Dit is een doel op zich en niet ondenkbaar dat je het haalt. Je begint heel resoluut en de eerste twee weken gaat het best heel goed.

 

Maar dan komt het. Je hebt een verjaardag en denkt bij jezelf: 1 gebakje kan geen kwaad. De volgende dag ben je buiten de deur en haal je voor lunch een snelle hap. Je doel raakt op de achtergrond en de kans dat je gaat halen wordt steeds kleiner.

 

Past het in mijn thema?

Nu ga je het anders doen. Je thema voor 2019 is ‘Beter voor mijzelf zorgen’. Bij elk gebakje of snelle lunch vraag je jezelf af: past dit wel in mijn thema? Daarnaast ga je acties bedenken die bij je thema passen.

 

Je pakt een keer de trap in plaats van de lift en in plaats bankhangen maak je eens een stevige wandeling. Op deze manier zul je zien dat je, geheel ongemerkt, je doel gaat halen. En het is nog leuk ook!

 

Laat je me weten voor welk thema jij hebt gekozen?