Puur Goud: Voeding van de bij

Bijenkorven zitten vol met waardevolle voedingsschatten die het welzijn bevorderen door het lichaam en de geest op een natuurlijke manier van brandstof te voorzien. Bijen spelen ook een vitale rol in de natuur door planten te bestuiven en evenwicht te brengen in onze ecosystemen.

 

Honingbijen creëeren een bijzonder breed scala aan heilzame stoffen die hen helpen energiek en productief te blijven, van energie leverende honing tot vitamine B complex, vetzuren en antioxidanten. Hier worden producten van gemaakt die ook het welzijn van de mens bevorderen.

 

Honing

Bijen maken honing door nectar van bloemen te eten en te verteren. Deze gouden, dikke en zoete vloeistof wordt opgeslagen in de korf als voeding voor de bijen. Het geeft werkbijen de energie om de hele dag door van bloem naar bloem te vliegen. In tegenstelling tot is honing rijk aan antioxidanten: een heerlijke, natuurlijke én gezonde zoetstof.

 

Wist je dat honingbijen tot vier keer meer honing produceren dan ze nodig hebben om heel de bijenkorf in de winter van voedsel te voorzien? Als extra bonus van de natuur kunnen we dus honing verzamelen zonder nadelige gevolgen voor de kolonie.

 

Propolis

Dit kleverig mengsel van bijenwas, sap en andere stoffen die bijen creëeren wordt gebruikt om de korf te bouwen en te beschermen. Het is van nature onder andere antiseptisch en antobactirieel. Dezelfde eigenschappen die bijen helpen te beschermen tegen ziekteverwekkers bevorderen ook het welzijn van mensen. Propolis zit boordevol aminozuren, vitamines en mineralen, direct uit de natuur.

 

Royal Jelly

Deze eiwitrijke, melkachtige substantie wordt door werkbijen met de klieren in hun hoofd afgescheiden. Het is de exclusieve voeding van de bijenkoningin. Alle babybijen (larven) worden de eerste paar dagen van hun leven gevoed met deze koninklijke gelei. Vandaar de naam ‘Royal’ Jelly. Het bestaat uit eiwitten, eenvoudige suikers, vetzuren en vitamine B5 en B6.

 

Pollen

Werkbijen zijn continu bezig met het verzamelen van stuifmeel (pollen) om andere bloemen te bestuiven, maar daarbij wordt het stuifmeel ook omgezet tot een kleine bal van voeding. Het stuifmeel wordt vermengd met rijke nectar en enzymen, waarmee ze naar de kolonie terugkeren om deze superfood te delen met de rest van de korf. Bijenpollen bevatten eiwitten, aminozuren, enzymen en vitamine B complex.

 

De kracht van de bijenkorf naar jou

De bijenproducten van Forever worden verantwoord geoogst met kolonievriendelijke methoden. Zo is men in staat voeding uit de korf te halen en tegelijkertijd de bijenpopulatie te helpen versterken en groeien. Tenslotte vervullen deze verbazingwekkende insecten een fundamentele rol in onze wereld!

 

Forever Bee Honey

De honing van Forever komt uit de Spaanse bergen, een gebied vol wilde bloemen. Het enige ingrediënt is 100 procent pure honing met een heerlijke smaak en een prachtige, gouden kleur. Het perfecte alternatief voor andere zoetstoffen!